Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 diente de ajo, pelado
- 40 g de almendras, crudas
- 50 g de mezcla de hierbas frescas (p. ej. albahaca, perejil, menta, romero, tomillo), sólo las hojas
- 70 g de aceite de oliva extra virgen
- ½ cdita de sal de apio, o al gusto
- 500 g de agua
- 500 g camote, cortado en espirales (ver tip)
- aceite de oliva extra virgen, el necesario para sazonar
- sal, al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1561 kJ / 372 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 399 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tabule de quinoa
10 min
Poke bowl de arroz de coliflor
30 min
Ejotes almendrados
30 min
Quinoa bowl con hongos
45 min
Ensalada de quinoa y cuatro frijoles con aderezo de cúrcuma
30 min
Quinoa con ejotes
30 min
Keppe de quinoa
1h
Ensalada de camote con manzana, espinacas y quinoa
25 min
Nopalitos a la mexicana con aguacate
20 min
Mini pizzas de berenjena
55 min
Sopa de garbanzo, kale y calabacita
30 min
Enchiladas poblanas veganas
40 Min