Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de mantequilla
- 115 g de zanahoria, pelada y en trozos (aprox. 1 pieza)
- 110 g de cebolla, en trozos
- 1 diente de ajo, pelado
- 80 g de apio, en trozos
- 140 g de poro, en trozos
- 200 g de cebada perlada
- 1200 g de agua
- 150 g de hongos cremini, en rebanadas
- 60 g de hongo shiitake seco, previamente hidratados y en rebanadas
- 1 cdita de concentrado de caldo de verdura
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 1 cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- pan campesino, en rebanadas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 916 kJ / 218 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 566 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de brócoli
15min
Sopa de frijol y hoja de aguacate
8h 50min
Sopa de berenjena asada
40min
Crema de jitomate
30min
Sopa de habas
2h
Sopa de frijol con quinoa
1h
Sopa de apio
50min
Sopa de setas
35min
Sopa de chícharo y hierbabuena
30min
Sopa de poro y papa
40min
Minestrone de poro, papa y cebada
40min
Sopa de jitomate y queso de cabra
20min