Sopa de cebada perla y hongos

Sopa de cebada perla y hongos

4.4 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
10 porciones

Składniki

  • 50 g de mantequilla
  • 115 g de zanahoria pelada y en trozos (aprox. 1 pieza)
  • 110 g de cebolla en trozos
  • 1 diente de ajo pelado
  • 80 g de apio en trozos
  • 140 g de poro en trozos
  • 200 g de cebada perlada
  • 1200 g de agua
  • 150 g de hongos cremini en rebanadas
  • 60 g de hongo shiitake seco previamente hidratados y en rebanadas
  • 1 cdita de concentrado de caldo de verdura
  • 1 cdita de sal fina o al gusto
  • 1 cdita de pimienta negra molida o al gusto
  • pan campesino en rebanadas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 566 mg
Białko 6 g
Kalorie 916 kJ / 218 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...