![Ensalada de betabel con vinagreta de perejil Ensalada de betabel con vinagreta de perejil](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6c05f2e4-434c-43ac-9e74-14421435f26b/Derivates/e2382ba8-be15-4431-9e66-2ee16a7cfd25.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 - 600 g de betabeles, pelados y en trozos (ver sugerencia)
-
400
g de lentejas naranjas, lavadas y escurridas
lub 400 g de lentejas - 500 g de agua
- 30 g de cebolla cambray, (el bulbo), en trozos
- 5 ramitas de perejil fresco (solo las hojas y parte del tallo)
- 90 g de aceite de oliva extra virgen
-
45
g de vinagre de vino tinto
lub 45 g de vinagre de su preferencia - 1 cdita de sal, o al gusto
- 2 pizcas de pimienta negra molida, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1653 kJ / 395 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 1067 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado al horno con cúrcuma y salsa de tomate
30 Min
Esquites de chayote
25 Min
Gelatina de mango
6h 15min
Ensalada de camote con manzana, espinacas y quinoa
25 Min
Panqué de plátano y cocoa
1h 45min
Espagueti de camote y pesto de hierbas finas
40 Min
Arroz con res y brócoli TM6
50 Min
Tradición italiana de carne molida y coliflor
1h
Bowl de atún y aguacate
50 Min
Caldo de queso
40 Min
Sopa de brócoli
15 min
Ensalada de ejotes navideños
1 Std. 10 Min