Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 - 600 g de betabeles, pelados y en trozos (ver sugerencia)
-
400
g de lentejas naranjas, lavadas y escurridas
lub 400 g de lentejas - 500 g de agua
- 30 g de cebolla cambray, (el bulbo), en trozos
- 5 ramitas de perejil fresco (solo las hojas y parte del tallo)
- 90 g de aceite de oliva extra virgen
-
45
g de vinagre de vino tinto
lub 45 g de vinagre de su preferencia - 1 cdita de sal, o al gusto
- 2 pizcas de pimienta negra molida, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1653 kJ / 395 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 1067 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de brócoli
15 Min
Sopa versátil de verduras TM6
50 min
Sopa de frijol con quinoa
1h
Ensalada fresca de quinoa
25 min
Sopa de hongos, pastel de carne, ejotes y arroz de coliflor
45 min
Sopa de zanahoria y espinacas
35 min
Sopa vegana de hongos, poro y arroz salvaje con pan tostado
45 min
Quinoa con ejotes
30 min
Bowl de arroz negro con verduras asadas
1h
Sopa de betabel con tostadas gourmet
50 min
Trifle de verano con ricotta y frutos rojos
30 min
Calabazas rellenas en salsa de chabacano
1 godz. 30 min