Tartines à l'avocat, œuf mollet et mozarella

Tartines à l'avocat, œuf mollet et mozarella

4.7 68 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 portions

Składniki

  • 350 g d'eau
  • 2 œufs à température ambiante
  • 4 tranches de pain de seigle
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • 1 poignée de roquette
  • 2 avocats en fines lamelles
  • le jus d'un citron jaune
  • 4 boules de mozzarella en tranches
  • sel
  • poivre moulu
  • 2 c. à café de gomasio (mélange de sésame et de sel)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 12 g
Kalorie 1609 kJ / 387 kcal
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...