Ślimaczki z makiem i żurawiną

Ślimaczki z makiem i żurawiną

4.7 123 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
10 sztuk

Składniki

Ciasto drożdżowe
  • napoju ryżowego
    220 g
  • cukru
    100 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    40 g
  • mąki tortowej
    500 g
  • margaryny, wegańskiej miękkiej, pokrojonej na kawałki
    80 g
  • soli
    1 szczypta
Nadzienie
  • żurawiny, suszonej
    80 g
  • maku
    80 g
  • cukru
    70 g
  • kaszy manny
    40 g
  • napoju ryżowego
    150 g
  • mąka tortowa do oprószenia blatu

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 415.4 kcal / 1737.9 kJ
Białko 7.8 g
Tłuszcz 10.9 g
Węglowodany 72.8 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 94.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...