
Urządzenia i Akcesoria
Ślimaczki z makiem i żurawiną
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
10 sztuk
Składniki
Ciasto drożdżowe
-
napoju ryżowego220 g
-
cukru100 g
-
drożdży świeżych pokruszonych40 g
-
mąki tortowej500 g
-
margaryny, wegańskiej miękkiej, pokrojonej na kawałki80 g
-
soli1 szczypta
Nadzienie
-
żurawiny, suszonej80 g
-
maku80 g
-
cukru70 g
-
kaszy manny40 g
-
napoju ryżowego150 g
-
mąka tortowa do oprószenia blatu
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
415.4 kcal /
1737.9 kJ
Białko
7.8 g
Tłuszcz
10.9 g
Węglowodany
72.8 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
94.7 mg