
Urządzenia i Akcesoria
Ślimaczki z makiem i żurawiną
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
10 sztuk
Składniki
Ciasto drożdżowe
-
napoju ryżowego220 g
-
cukru100 g
-
drożdży świeżych pokruszonych40 g
-
mąki tortowej500 g
-
margaryny, wegańskiej miękkiej, pokrojonej na kawałki80 g
-
soli1 szczypta
Nadzienie
-
żurawiny, suszonej80 g
-
maku80 g
-
cukru70 g
-
kaszy manny40 g
-
napoju ryżowego150 g
-
mąka tortowa do oprószenia blatu
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
415.4 kcal /
1737.9 kJ
Białko
7.8 g
Tłuszcz
10.9 g
Węglowodany
72.8 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
94.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pierniczki Lebkuchen
4 Std.
Rogaliki z ciasta ziemniaczanego ze szpinakiem
1 Std. 5 Min
Ciastka panellets
25 Std. 45 Min
Ślimaczki drożdżowe z pastą sezamową
2 Std.
Ciasteczka z wiśniami
1 Std. 30 Min
Pierożki półfrancuskie z dżemem
2 Std. 50 Min
Brioszka z czekoladą
2 Std. 10 Min
Mleczne bułeczki z żurawiną
3 Std. 5 Min
Wegańskie ciasto z jabłkami do odrywania
2 Std.
Wieniec z makiem i morelami
1 Std. 30 Min
Drożdżowe ślimaczki z twarogiem
1 Std. 20 Min
Rogaliki na piątkę
2 Std. 20 Min