Ślimaczki z makiem i żurawiną
TM6 TM5

Ślimaczki z makiem i żurawiną

4.7 (116 ocen)

Składniki

Ciasto drożdżowe

  • 220 g napoju ryżowego
  • 100 g cukru
  • 40 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 500 g mąki tortowej
  • 80 g margaryny, wegańskiej, miękkiej, pokrojonej na kawałki
  • 1 szczypta soli

Nadzienie

  • 80 g żurawiny, suszonej
  • 80 g maku
  • 70 g cukru
  • 40 g kaszy manny
  • 150 g napoju ryżowego
  • mąka tortowa, do oprószenia blatu

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
1737.9 kJ / 415.4 kcal
Białko
7.8 g
Węglowodany
72.8 g
Tłuszcz
10.9 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Błonnik
4.2 g
Sód
94.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy