Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 250 g wody
- 80 g płatków owsianych
- 60 g mąki pszennej chlebowej, typ 750
- 30 g oleju słonecznikowego
- 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 354 kJ / 84 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1h
Batoniki na dobre wyniki
3h 30min
Pomidorowy serek topiony
1h
Tureckie börki z ziemniakami
1h 15min
Chrupkie pieczywo
40 min
Razowe krakersy orkiszowe z parmezanem i słonecznikiem
50 min
Batony z orzeszkami ziemnymi
1 godz. 30 min
Chlebki duńskie Bożeny Małek
1h 40min
Krakersy z sezamem i makiem
40 min
Chrupkie pieczywo żurawinowo-kokosowe
2h 15min
Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem
1 godz. 30 min
Chałwa kardamonowa
2h 30min