Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 250 g wody
- 80 g płatków owsianych
- 60 g mąki pszennej chlebowej, typ 750
- 30 g oleju słonecznikowego
- 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 354 kJ / 84 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chrupkie pieczywo
40 min
Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem
1h 30 min
Batoniki owsiano-orzechowe z czekoladą
2 godz. 30 min
Krakersy z sezamem i makiem
40 min
Chlebki duńskie Bożeny Małek
1h 40 min
Batony z orzeszkami ziemnymi
1h 30 min
Batoniki na dobre wyniki
3 godz. 30 min
Chleb migdałowo-jogurtowy (bez mąki)
1h 10min
Razowe krakersy orkiszowe z parmezanem i słonecznikiem
50 min
Chałwa z pistacjami
2 godz. 25 min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3 godz. 30 min
Batony z musli
50 min