Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de pruneaux dénoyautés
- 30 g d'échalotes
- 300 g d'eau
-
50
g de madère
lub 50 g de porto - 100 g de vin blanc sec
- 1 branche de thym frais
- 1 feuille de laurier frais
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 500 g de pommes de terre, coupées en cubes
- 400 g de haricots verts surgelés extra-fins
- 4 escalopes de dinde, fines (500 g environ)
- 50 g de ricotta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2145 kJ / 508 kcal
- Białko
- 46.3 g
- Węglowodany
- 59.5 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Papillote de canard au miel et aux poires
1小时
Poire rôtie au chèvre
25min
Filet mignon de porc au poivre, purée de pomme de terre, petit pot de crème au citron-cardamome
2u. 45min
Filet mignon aux nectarines
40min
Ballotine de poulet aux figues
1小时
Filet mignon exotique
35min
Filet de poulet sauce à la pêche
35min
Poulet aux pêches jaunes
30min
Filet de veau aux mirabelles
50min
Août - Aiguillettes de canard vapeur aux pêches
40min
Filet mignon aux pruneaux
1小时
Aiguillettes de canard, curry et ananas
25min