![Ramequins de poisson créole Ramequins de poisson créole](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A96E398B-7BE4-4BC5-ABED-E70048C32B44/Derivates/CB58F35E-47F4-4DD0-81D2-3B3B29115282.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de filets de poisson blanc (cabillaud, merlu, lieu etc...), coupés en morceaux (1 cm)
- 10 g de beurre doux, pour les ramequins
- 200 g de lait de coco
- 2 gousses d'ail
- 1 c. à café de curry en poudre
- 4 œufs
- 1 c. à soupe de fécule de maïs
- 2 pincées de piment de Cayenne en poudre
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 962 kJ / 230 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de poisson
45min
Colombo de porc
1sa 15 dk
Bobó de crevettes
45min
Lotte à l'andouille
1 Std. 20 Min
Petit flan de la mer en cocotte
40min
Gratin de courgettes aux crevettes
55 dk
Cari poisson
35min
Rougail crevette
50min
Crumble de saint-jacques au gingembre et lait de coco
45min
Crumble terre et mer
50min
Cocottes gratinées à la grecque
1sa
Marmites de la mer
45min