Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de filets de poisson blanc (cabillaud, merlu, lieu etc...), coupés en morceaux (1 cm)
- 10 g de beurre doux, pour les ramequins
- 200 g de lait de coco
- 2 gousses d'ail
- 1 c. à café de curry en poudre
- 4 œufs
- 1 c. à soupe de fécule de maïs
- 2 pincées de piment de Cayenne en poudre
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 962 kJ / 230 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de poisson
45 Min
Poisson au curry
55min
Tajine de poissons au curry
55min
Curry de poisson
45 Min
Rougail de poisson
40 Min
Poulet au curry, tagliatelles de légumes et velouté au lait de coco
50 min
Cassolettes de saint-jacques
30 Min
Cari poisson
35 Min
Soupe de poisson au curry
45 Min
Blanquette de cabillaud
55min
Marmites de la mer
45 Min
Cassolette de saint-jacques et crevettes
40 Min