Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 克 蒜頭
- 10 克 油
- 500 克 水
- ¼ 茶匙 鹽
- 50 克 新鮮香菇 ,去蒂頭,切片
- 50 克 紅蘿蔔 ,去皮,切丁(約1公分)
- 250 克 白米飯
- 120 克 魩仔魚
- 20 克 芹菜 ,取莖,切末
- 白胡椒粉 ,少許 (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1408.9 kJ / 336.7 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 57.7 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4188.1 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 477.8 mg