麻油海鮮冬粉湯

麻油海鮮冬粉湯

4.5 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 人份

Składniki

  • 白芝麻油
    1 大匙
  • ,切片
    10 克
  • 海鮮高湯
    600 克
  • 草蝦 ,剪去鬚腳,去除腸泥
    4 隻
  • 透抽 ,清洗去除內臟,切圈
    80 克
  • 冬粉 ,泡軟後瀝乾,以剪刀剪成兩段
    100 克
  • 韭菜 ,切段(約3公分)
    50 克
  • 蚵仔
    80 克
  • 白胡椒粉
    ¼ 茶匙
  • 柴魚片
    ½ 大匙

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 199 kcal / 820 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...