野菇海鮮粥
TM6 TM5

野菇海鮮粥

4.0 (2 oceny)

Składniki

  • 15 克 蒜頭
  • 10 克 油
  • 150 克 新鮮綜合菇類 ,去根部,切段
  • 500 克 水
  • 200 克 白米飯
  • 100 克 紅蘿蔔 ,去皮,切丁(約1公分)
  • ½ 茶匙 鹽
  • ⅛ 茶匙 糖
  • 30 克 草蝦仁 ,切塊(約2公分)
  • 60 克 蚵仔
  • 50 克 透抽 ,去除內臟,洗淨,切塊(約2公分))
  • ¼ 茶匙 白胡椒粉
  • 20 克 芹菜 ,取莖,切末

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1351.4 kJ / 323 kcal
Białko
15.6 g
Węglowodany
52.8 g
Tłuszcz
6.3 g
Tłuszcz nasycony
4191 g
Błonnik
3.3 g
Sód
594.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy