Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g twarogu, chudego, pokrojonego na kawałki
- 50 g mleka
- 1 jajko
- 100 g oleju
- 80 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 400 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 opakowanie proszku do pieczenia (15 g)
- 1 szczypta soli
- 70 g masła, pokrojonego na kawałki
- groszki czekoladowe, do dekoracji
- cukier puder, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 720.4 kJ / 172.1 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 19.7 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 67.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szwedzkie pierniczki
1h 30min
Ciasteczka z wróżbą
1 Std. 20 Min
Brioszki prosiaczki
2 Std.
Wielkanocne babeczki
50 Min
Ciastka „kwiatki” na patyku
2 Std. 5 Min
Wielkanocne gniazdka czekoladowe
1h 30min
Wytrawne paluchy wiedźmy
1h
Czekoladowa gąsienica
3 Std. 15 Min
Bułeczki jeżyki
2 godz. 30 min
Bułeczki wielkanocne zajączki
1h 50min
Bułeczki mleczne z czekoladą
2 godz. 30 min
Dżdżownice w czekoladowej ziemi
2hod. 20min