
Urządzenia i Akcesoria
Kakaowe bułeczki gotowane na parze (Mantou)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
12 sztuk
Składniki
Ciasto jasne
-
wody letniej110 g
-
oleju rzepakowego20 g
-
cukru30 g
-
świeżych drożdży pokruszonych10 g
-
mąki pszennej250 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
Ciasto kakaowe
-
wody letniej120 g
-
oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia przystawki Varoma20 g
-
cukru30 g
-
świeżych drożdży pokruszonych10 g
-
mąki pszennej250 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego1 czubata łyżeczka
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
Formowanie i gotowanie
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
wody500 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
170 kcal /
713 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA II
10 Przepisów
Polska
Polska