Kakaowe bułeczki gotowane na parze (Mantou)

Kakaowe bułeczki gotowane na parze (Mantou)

3.8 654 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
12 sztuk

Składniki

Ciasto jasne
  • wody letniej
    110 g
  • oleju rzepakowego
    20 g
  • cukru
    30 g
  • świeżych drożdży pokruszonych
    10 g
    1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • mąki pszennej
    250 g
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • soli
    ½ łyżeczki
Ciasto kakaowe
  • wody letniej
    120 g
  • oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia przystawki Varoma
    20 g
  • cukru
    30 g
  • świeżych drożdży pokruszonych
    10 g
    1 łyżeczka suchych drożdży
  • mąki pszennej
    250 g
  • kakao naturalnego, niesłodzonego
    1 czubata łyżeczka
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • soli
    ½ łyżeczki
Formowanie i gotowanie
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • wody
    500 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 170 kcal / 713 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...