Urządzenia i Akcesoria
Kakaowe bułeczki gotowane na parze (Mantou)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
12 sztuk
Składniki
Ciasto jasne
-
110 g wody letniej
-
20 g oleju rzepakowego
-
30 g cukru
-
1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)10 g świeżych drożdży pokruszonych
-
250 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
½ łyżeczki soli
Ciasto kakaowe
-
120 g wody letniej
-
20 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia przystawki Varoma
-
30 g cukru
-
1 łyżeczka suchych drożdży10 g świeżych drożdży pokruszonych
-
250 g mąki pszennej
-
1 czubata łyżeczka kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
½ łyżeczki soli
Formowanie i gotowanie
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
500 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
4 g
Kalorie
713 kJ /
170 kcal
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bułeczki śniadaniowe
1h 45min
Hot dogi pieski
40min
Bułeczki mleczne z czekoladą
2h 30min
Bułeczki drożdżowe z groszkami czekolady i piankami marshmallow
2h 30min
Krówki toffi
2h
Żelki domowe
3h 10min
Tureckie börki z ziemniakami
1h 15min
Churros z sosem czekoladowym
45min
Amerykańskie pączki "donuts"
2h 45min
Bułeczki jeżyki
2h 30min
Precle
1h
Słodkie weneckie bułki maślane
2h