Sernik gianduia

Sernik gianduia

4.7 1.3K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 11 godz.
16 porcji

Składniki

Spód
  • 250 g ciastek kakaowych, kruchych połamanych na kawałki
  • 60 g orzechów laskowych
  • 80 g masła pokrojonego na kawałki
Masa serowa
  • 240 g orzechów laskowych
  • 130 g cukru
  • 250 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 400 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
  • 400 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
  • 4 jajka
Polewa
  • 100 g mlecznej czekolady z całymi orzechami laskowym połamanej na kawałki
  • 70 g śmietany, min. 30% tłuszczu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 580 kcal / 2431 kJ
Białko 13.4 g
Tłuszcz 43.9 g
Węglowodany 35.7 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...