
Urządzenia i Akcesoria
Sernik gianduia
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 11 godz.
16 porcji
Składniki
Spód
-
250 g ciastek kakaowych, kruchych połamanych na kawałki
-
60 g orzechów laskowych
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
Masa serowa
-
240 g orzechów laskowych
-
130 g cukru
-
250 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
400 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
400 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
-
4 jajka
Polewa
-
100 g mlecznej czekolady z całymi orzechami laskowym połamanej na kawałki
-
70 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
580 kcal /
2431 kJ
Białko
13.4 g
Tłuszcz
43.9 g
Węglowodany
35.7 g
Błonnik
2.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SERNIKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3 godz.
Sernik nowojorski
7 godz. 50 min
Sernik czekoladowy z gruszkami w winie
13 godz. 50 min
Tort dacquoise
8 godz. 15 min
Sernik bananowy
7 godz. 55 min
Sernik z ciastkami Oreo®
9 godz. 30 min
Sernik tiramisu
12 godz. 15 min
Sernikobrownie z malinami
6 godz. 40 min
Sernik crème brûlée
10 godz. 15 min
Sernik kajmakowy na korzennym spodzie
8 godz.
Sernik kokosowo-czekoladowy
10 godz. 25 min
Sernik truskawkowy na zimno
8 godz. 30 min