Ciasto z trzech rodzajów czekolady

Ciasto z trzech rodzajów czekolady

4.6 742 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
12 porcji

Składniki

Ciasto
  • jajka o temp. pokojowej
    3
  • soli
    1 szczyptę
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
    125 g
  • migdałów, ze skórką
    60 g
    60 g migdałów, blanszowanych
  • masła pokrojonego na kawałki
    125 g
  • cukru
    125 g
  • mąki pszennej
    30 g
Mus czekoladowy
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    400 g
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
    120 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    80 g
  • mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
    120 g
Ganache z białej czekolady
  • wody
    30 g
  • żelatyny w proszku
    1 łyżeczka
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    150 g
  • białej czekolady pokrojonej na kawałki
    150 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 632.3 kcal / 2645.7 kJ
Białko 7.1 g
Tłuszcz 51.6 g
Węglowodany 37.6 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 30.1 g
Sód 72.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...