Ciasto z trzech rodzajów czekolady
TM6 TM5

Ciasto z trzech rodzajów czekolady

4.5 (718 ocen)

Składniki

Ciasto

  • 3 jajka, o temp. pokojowej
  • 1 szczyptę soli
  • 125 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
  • 60 g migdałów, ze skórką
  • 125 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 125 g cukru
  • 30 g mąki pszennej

Mus czekoladowy

  • 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu, schłodzonej
  • 120 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
  • 80 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 120 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki

Ganache z białej czekolady

  • 30 g wody, zimnej
  • 1 łyżeczka żelatyny w proszku
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu, schłodzonej
  • 150 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3174.8 kJ / 758.8 kcal
Białko
8.6 g
Węglowodany
45.1 g
Tłuszcz
61.9 g
Tłuszcz nasycony
36.1 g
Błonnik
3.9 g
Sód
86.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy