Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
12 porcji
Składniki
Ciasto
-
3 jajka o temp. pokojowej
-
1 szczyptę soli
-
125 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
60 g migdałów, blanszowanych60 g migdałów, ze skórką
-
125 g masła pokrojonego na kawałki
-
125 g cukru
-
30 g mąki pszennej
Mus czekoladowy
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
120 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
120 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
Ganache z białej czekolady
-
30 g wody
-
1 łyżeczka żelatyny w proszku
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
150 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
72.3 mg
Białko
7.1 g
Kalorie
2645.7 kJ /
632.3 kcal
Tłuszcz
51.6 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
30.1 g
Węglowodany
37.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ATELIER CZEKOLADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto czekoladowe z orzeszkami ziemnymi
6 Std.
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
4 Std. 30 Min
Limonkowe ciasto na zimno
2 Std. 50 Min
Przekładaniec na bogato
2 Std. 35 Min
Ciasto Rocher (bez pieczenia)
6 Std. 45 Min
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3 Std. 20 Min
Czekoladowe ciasto lodowe z mascarpone i orzechami laskowymi
3 Std. 15 Min
Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
2 Std. 30 Min
Sernik gianduia
11 Std.
Tarta z musem czekoladowym
12 Std. 50 Min
Ciasto Snikers
26 Std.
Sernik kokosowo-czekoladowy
10 Std. 25 Min