Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
12 porcji
Składniki
Ciasto
-
3 jajka o temp. pokojowej
-
1 szczyptę soli
-
125 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
60 g migdałów, blanszowanych60 g migdałów, ze skórką
-
125 g masła pokrojonego na kawałki
-
125 g cukru
-
30 g mąki pszennej
Mus czekoladowy
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
120 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
120 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
Ganache z białej czekolady
-
30 g wody
-
1 łyżeczka żelatyny w proszku
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
150 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
72.3 mg
Białko
7.1 g
Kalorie
2645.7 kJ /
632.3 kcal
Tłuszcz
51.6 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
30.1 g
Węglowodany
37.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ATELIER CZEKOLADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto czekoladowe z orzeszkami ziemnymi
6 godz.
Przekładaniec na bogato
2 godz. 35 min
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9 godz. 5 min
Kostka malinowa z białą czekoladą
9 godz. 20 min
Tarta z musem czekoladowym
12 godz. 50 min
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3 godz. 20 min
Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
2 godz. 30 min
Czekoladowe ciasto lodowe z mascarpone i orzechami laskowymi
3 godz. 15 min
Ciasto Rocher (bez pieczenia)
6 godz. 45 min
Sernikobrownie z malinami
6 godz. 40 min
Sernik gianduia
11 godz.
Brazylijskie banoffee
1 godz. 25 min