
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
12 porcji
Składniki
Ciasto
-
jajka o temp. pokojowej3
-
soli1 szczyptę
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki125 g
-
migdałów, ze skórką60 g
-
masła pokrojonego na kawałki125 g
-
cukru125 g
-
mąki pszennej30 g
Mus czekoladowy
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki400 g
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki120 g
-
masła pokrojonego na kawałki80 g
-
mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki120 g
Ganache z białej czekolady
-
wody30 g
-
żelatyny w proszku1 łyżeczka
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki150 g
-
białej czekolady pokrojonej na kawałki150 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
632.3 kcal /
2645.7 kJ
Białko
7.1 g
Tłuszcz
51.6 g
Węglowodany
37.6 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
30.1 g
Sód
72.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ATELIER CZEKOLADY
10 Przepisów
Polska
Polska