![Soufflé au fromage sans gluten Soufflé au fromage sans gluten](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E658D00E-7F24-4369-A2F3-9C2CEFDD6C21/Derivates/C44AEDFE-7C2B-41BC-AC5E-37B8B67E9852.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour les ramequins
- 6 œufs
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de gruyère ou autre fromage à pâte dure, coupé en morceaux
- 6 petits-suisses, 20% m.g.
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 956 kJ / 230 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Soufflé de chèvre frais (Chef Eric Guérin - La Mare aux oiseaux)
35 min
Burger sans gluten
3h
NOVEMBRE Blanquette de veau au chou-fleur - Eric Guérin
1 Std. 30 Min
Pâte feuilletée sans gluten
15 min
Cake au jambon cru sans gluten
55min
Brioche sans gluten
2 Std. 15 Min
Muffins apéritifs sans gluten
50 min
Friand aux légumes sans gluten
45min
Pâte brisée sans gluten
5 Min
Pâte à crêpes sans gluten
1 Std. 30 Min
Pâte à pizza sans gluten (nouvelle recette)
1h 10min
Cake salé sans gluten
1h 25 min