Pommes vapeur et sabayon au cidre

Pommes vapeur et sabayon au cidre

4.3 38 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

Les pommes vapeur
  • pommes (env. 150 g chacune) (Braeburn, Golden Delicious, Fuji, Royal Gala, par ex.), épluchées ou non
    4
  • de jus de citron (25 g)
    2 - 3 c. à soupe
  • d'eau
    500 g
Le sabayon au cidre
  • de sucre en poudre
    50 g
  • œuf entier
    1
  • jaunes d'œufs
    3
  • de cidre brut
    160 g
  • sucre à la cannelle pour saupoudrer
    2 c. à café
    1 c. à café de cannelle en poudre, pour saupoudrer

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 232 kcal / 969 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...