Pommes vapeur et sabayon au cidre
TM5 TM6

Pommes vapeur et sabayon au cidre

4.3 (36 ocen)

Składniki

Les pommes vapeur

  • 4 pommes (env. 150 g chacune) (Braeburn, Golden Delicious, Fuji, Royal Gala, par ex.), épluchées ou non
  • 2 - 3 c. à soupe de jus de citron (25 g)
  • 500 g d'eau

Le sabayon au cidre

  • 50 g de sucre en poudre
  • 1 œuf entier
  • 3 jaunes d'œufs
  • 160 g de cidre brut
  • 2 c. à café sucre à la cannelle, pour saupoudrer
    lub 1 c. à café de cannelle en poudre, pour saupoudrer

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
969 kJ / 232 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
34 g
Tłuszcz
6 g
Błonnik
2.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy