![Gratin d'abricots façon frangipane Gratin d'abricots façon frangipane](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B4D12538-4563-41DC-9550-DBDFC5E097C2/Derivates/97C53D2D-251B-4C6F-84D4-68C6FFE44740.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 biscuits amaretti
- 100 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g d'amandes en poudre
- 1 œuf
- 500 g d'abricots frais, coupés en quatre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1729 kJ / 414 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux abricots
55 min
Clafoutis prune-cannelle
40 мин.
Minicakes pêche-abricot
35 min
Moelleux aux pommes
50 мин.
Clafoutis aux nectarines et caramel
35 min
Clafoutis aux myrtilles
50 мин.
Flaugnarde aux poires
50 мин.
Cobbler à la cerise
40 мин.
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 min
Clafoutis figues-amandes
50 мин.
Tartelettes amandines aux figues
1ч. 30 мин.
Clafoutis aux pêches et gingembre frais
1 godz. 10 min