Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 poivrons rouges, coupés en deux et épépinés (1200 g environ)
- 1 aubergine, coupée en deux
- 4 gousses d'ail
- 60 g d'huile d'olive
- 1 ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 262.1 kJ / 62.8 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartinade fondante et craquante aux courgettes
12h 45min
Tapenade de tomates
5 min
Tapenade
10 min
Rillettes de thon à la tomate
10 min
Tartinade de champignons amande-muscade
20 min
Petits sablés au pesto rosso
2j
Tartinade de carotte au chèvre et carvi
1 Std. 15 Min
Olivettes
1 Std. 45 Min
Rillettes allégées de poulet au curry
1 godz. 5 min
Tartinade de thon et chorizo
50 menit
Rillettes de sardine à la coriandre
5 min
Tartinade d'artichaut à la tomate
2h 15 min