Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 50 g onions
- 100 g olive oil
- 200 g mixed peppers, cut in pieces (2 cm)
- 200 g mixed beans, frozen (e.g. flat green beans, lima beans, navy beans)
- 100 g courgettes, cut in pieces (2 cm)
- 100 g green asparagus, cut in pieces (3 cm)
- 50 g carrots, sliced
- 100 g canned crushed tomatoes
- 1 ½ tsp salt
- 1 pinch dried rosemary, chopped
- ½ tsp sweet paprika
- 1 - 2 pinches saffron threads
- ½ tsp yellow food colouring powder (paella colorant) (opcjonalnie)
- 1 pinch ground cayenne pepper
- 700 g vegetable broth
- 300 g short-grain rice
- 1 - 2 artichokes, trimmed, cut in eights (opcjonalnie)
- 2 fresh button mushrooms, sliced
- 1 lemon, cut in wedges, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2044 kJ / 490 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1h 40min
Whole Chicken and Tabbouleh with Tomato and Mint
1 godz. 15 min
Pasta with Spring Greens and Parmesan Bread Crumbs
45 min
Tex-Mex Chicken and Quinoa Salad
30 min
Barley and Vegetable Egg Cocotte
1h 30min
Shrimp stuffed bell peppers
1h 25min
Vegetable fideuá
40min
Arabian chicken with couscous
45 min
Courgette and Feta Risotto
30 min
Spinach Dumplings in Tomato Ragout
1 godz.
Pasta "alla Norma"
50min
Courgette and Potato Parmigiana (TM5)
1 godz. 15 min