Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 50 g onions
- 100 g olive oil
- 200 g mixed peppers, cut in pieces (2 cm)
- 200 g mixed beans, frozen (e.g. flat green beans, lima beans, navy beans)
- 100 g courgettes, cut in pieces (2 cm)
- 100 g green asparagus, cut in pieces (3 cm)
- 50 g carrots, sliced
- 100 g canned crushed tomatoes
- 1 ½ tsp salt
- 1 pinch dried rosemary, chopped
- ½ tsp sweet paprika
- 1 - 2 pinches saffron threads
- ½ tsp yellow food colouring powder (paella colorant) (opcjonalnie)
- 1 pinch ground cayenne pepper
- 700 g vegetable broth
- 300 g short-grain rice
- 1 - 2 artichokes, trimmed, cut in eights (opcjonalnie)
- 2 fresh button mushrooms, sliced
- 1 lemon, cut in wedges, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2044 kJ / 490 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegan Lentil Lasagne
2 Std. 20 Min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 分钟
Seitan
40 分钟
Tofu Meatballs with Rice and Vegan Quindim
1h 35min
Wholemeal Spaghetti with Lentil and Carrot Cream Sauce
45 分钟
Lentils with Rice- Fakes Moutzentra
45 分钟
Black-eyed Bean Stew with Vegetables
2 godz. 10 min
Stewed vegetables
45 分钟
Vegan Macaroni and Cheese
5h
Vegan Gravy
45 分钟
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30 分钟