Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g oil, high temperature (avocado, safflower, grapeseed)
- 450 - 500 g parsnips, sliced (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 80 g brown onions, quartered
- 15 g butter
- 550 g chicken stock
- 100 g white beans, large, canned (e.g.: Cannellini beans), rinsed and drained
- 10 - 30 g maple syrup, pure, plus extra to garnish (optional)
- 100 g cream, 10-18% fat, plus extra to garnish, to taste
-
1
pinch salted herbs, to garnish
lub 1 pinch salt, to garnish - 4 slices prosciutto, oven dried, in pieces (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1352.1 kJ / 323.2 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 38.9 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 282.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butternut Squash and Coconut Soup
30 min
Carrot, Apple and Ginger Soup
35 min
Pea and Mint Soup (TM6)
20min
Zucchini and Almond Pulp Bread
2h 30 min
Vegetable soup, Eggs en cocotte with spinach
1h
Cream of Parsnips with Maple Syrup and Prosciutto
45 min
Creamy Pea Soup
40 min
Tomato Soup with Grilled Cheese Sandwiches
40 min
Split Pea Soup
2 Std. 10 Min
Spanish King's Cake- Miniroscón de Reyes
3 Std.
Smooth fennel and carrot soup
40 min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 min