Cream of Parsnips with Maple Syrup and Prosciutto

Cream of Parsnips with Maple Syrup and Prosciutto

4.6 16 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • oil high temperature (avocado, safflower, grapeseed)
    25 g
  • parsnips sliced (2 cm)
    450 - 500 g
  • garlic cloves
    2
  • brown onions quartered
    80 g
  • butter
    15 g
  • chicken stock
    550 g
  • white beans, large, canned (e.g.: Cannellini beans), rinsed and drained
    100 g
  • maple syrup, pure plus extra to garnish (optional)
    10 - 30 g
  • cream 10-18% fat, plus extra to garnish, to taste
    100 g
  • salted herbs to garnish
    1 pinch
    1 pinch salt, to garnish
  • prosciutto (opcjonalnie) oven dried, in pieces
    4 slices

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 282.5 mg
Białko 7 g
Kalorie 1352.1 kJ / 323.2 kcal
Tłuszcz 16.5 g
Błonnik 7.4 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Węglowodany 38.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...