Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 leek, sliced (only the white part)
- 150 g carrots, coarsely sliced
- 50 g extra virgin olive oil
- 150 g chorizo, sliced
-
750
g broth
lub 750 g water, with 2 stock cubes - 200 g potatoes, cut into small cubes
- 1 bay leaf, dried
- 800 g chickpeas, cooked, canned, washed and drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1212 kJ / 290 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Błonnik
- 8.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beetroot soup with herb dumplings
1 Std. 10 Min
Vegetable potato salad with chicken
1 godz. 15 min
Vegetables and cashew nuts in peanut sauce with rice
45min
Creamy courgette soup
25min
Mexican chicken soup
40 min
Green beans with tomato and parsley
55 Min
Greek Lentils and Rice
35min
Pasta alla Norma
50 min.
Fennel Risotto
35min
Tomato rice
30min
Lentil and Pancetta Stew
1hod.
Fakes Moutzentra (Lentils with Rice)
45min