Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g carrots, cut in pieces
- 300 g leeks, cut in pieces
- 200 g turnips, cut in pieces
- 100 g potatoes, cut in pieces (2 cm)
- 800 g water
- 2 tsp salt, plus extra to taste
- 2 pinches ground pepper, plus extra to taste
- 200 g fresh baby spinach
- 40 g butter, cut in pieces
- 100 g tomatoes, diced
- 8 eggs, chilled (see tip)
- 400 g white bread, toasted, cut in strips
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1169 kJ / 279 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 5.6 g
Alternatywne przepisy
Butternut Squash and Ginger Soup
35min
Spinach, Orange and Carrot Soup
25 Min
Three Course Meal for 2 - Vegetable Soup, Chicken Pie with Rice & Steamed Apple
1 Std. 20 Min
Lamb’s lettuce cream soup, Broccoli with olive sauce
45min
Spinach potato soup with savoury egg custard
45min
Creamy Pea Soup
40min
Multi-Color Cauliflower with Béchamel (Bill Yosses)
2h
Creamy pea soup
40min
Vegetable and hazelnut cheese muffins
45min
Versatile smooth soup
45min
Cream of Parsnips with Maple Syrup and Prosciutto
45min
Smooth fennel and carrot soup
40min