Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g shallots (2-3 shallots)
- 30 g olive oil
- 250 g pearl barley, medium, washed and drained
- 100 g dry white wine, vegan
- 750 g water, hot
-
1
tbsp vegetable stock paste, homemade, vegan (see tip)
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), vegan - ½ tsp fine salt
- 2 pinches ground white pepper
- ¾ tsp dried thyme (opcjonalnie)
- 40 g pine nuts
- 400 g courgette, sliced (5 mm)
- 50 g sun-dried tomatoes in oil, cut into strips (5 mm)
- 60 g almond butter, white
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2159 kJ / 517 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 8.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ratatouille
40 min
Steamed aubergine and ricotta lasagne
1h 25min
Vegan Green Pea Fritters
20 Min
Spinach, Tomato And Cheese Lasagne
2 Std. 45 Min
Spelt Salad with Burmese Tofu
9h 10min
Broccoli burgers with radish salsa
1h
Lentil loaf
1h 55min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10 min
Lentil moussaka
2h 20 min
Versatile smooth soup
45 Min
Nut Balls with Tomato Sauce
50 Min
Vegan Bean Burgers
1h 20 min