Urządzenia i Akcesoria
Hummus with Peas and Beans
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
6 portions
Składniki
-
sesame seeds, any colour60 g
-
cumin seed2 tsp
-
green peas, frozen315 g
-
olive oil divided, plus extra to garnish85 g
-
water60 g
-
sugar (opcjonalnie)2 tsp
-
lemon juice30 g
-
garlic cloves2
-
Greek yogurt plain30 g
-
cannellini beans (approx. 540 ml) drained and rinsed, reserve a few beans to garnish1 can
-
salt to taste
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
12 mg
Białko
11.2 g
Kalorie
1555.7 kJ /
371.8 kcal
Tłuszcz
24.6 g
Błonnik
7.9 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
28.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Lunch Box
7 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Asparagus Sauté
15 min
Leek and Cheese Tart
1 godz. 5 min
Creamy Coconut Dhal
25 min
Wild Mushroom Ragu with Spiralized Zucchini Pasta
40 min
Hummus
10 min
Gluten Free Apple Date Coffee Cake
1 godz.
Vegan Pistachio Pastry Cream
1 godz. 45 min
Tacos with vegetables and kidney beans (Thermomix® Cutter, using modes)
30 min
Apple Tart (TM5)
1 godz.
Vegan almond dip
5 min
Smoky bean and tomato bowl (Diabetes, TM6)
30 min
Leftover Vegetable Hummus
10 min