
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g dried green lentils
- water for soaking
- 50 g red peppers cut in pieces (3-4 cm)
- 50 g green peppers cut in pieces (3-4 cm)
- 50 g carrots cut in pieces (3-4 cm)
-
50
g spring onions cut in pieces (3-4 cm)
lub 50 g onions cut in pieces (3-4 cm) - 25 g olive oil
- 1 tsp salt
- 1 tsp paprika
- 1 chicken stock cube (for 0.5 l)
- 50 g chorizo sliced
- 50 g dry-cured ham, diced
- 900 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 270 kcal / 1132 kJ
- Białko
- 19 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Węglowodany
- 30 g
- Błonnik
- 8 g