Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g dried green lentils
- water, for soaking
- 50 g red peppers, cut in pieces (3-4 cm)
- 50 g green peppers, cut in pieces (3-4 cm)
- 50 g carrots, cut in pieces (3-4 cm)
-
50
g spring onions, cut in pieces (3-4 cm)
lub 50 g onions, cut in pieces (3-4 cm) - 25 g olive oil
- 1 tsp salt
- 1 tsp paprika
- 1 chicken stock cube (for 0.5 l)
- 50 g chorizo, sliced
- 50 g dry-cured ham, diced
- 900 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1132 kJ / 270 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentil and Pancetta Stew
1h
Bulgar and Red Lentil Soup
1h
Steamed Frittata Egg Cups
45min
Beetroot soup with herb dumplings
1h 10min
Baked Brie Pie
50 min
Courgette side dish
30min
Artichokes Romana
50 min
Cream of lettuce soup, sea bass with potatoes and watercress sauce
30min
Cabbage soup
50 min
Creamy Moroccan bean soup
35 min
Heirloom Tomato Gazpacho
1h 10min
Wild Rice Pork Pilaf
1h 10min