Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Savoury egg custard
- 4 eggs
- 100 g whole milk
- ½ tsp salt
- 1 - 2 pinches ground nutmeg
Spinach potato soup
- 80 g onions, cut in halves
- 20 g oil
- 40 g celeriac
- 100 g carrots, cut in pieces (2 cm)
- 200 - 250 g potatoes, cut in pieces (2 cm)
- 80 g leeks, cut in slices (1 cm)
- 800 g water
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade,
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - ¼ tsp ground nutmeg
- 1 tsp salt, plus extra to taste
- ¼ tsp ground pepper, plus extra to taste
-
250
g fresh spinach leaves
lub 250 g frozen spinach leaves, defrosted - 80 g cream, 30% fat
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 797 kJ / 191 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Asparagus cream soup
30 min
Pea Soup with Squid and Tomatoes
50min
Onion soup
1h 10min
Spinach potato soup with savoury egg custard
45 min
Spinach and Cheese Soufflés
35min
Lentil Soup with Bulgur Dumplings
1h 40min
Creamy pea soup
40 min
Salmon fillets with buckwheat and asparagus
40 min
Cream of chard soup
35min
Lentil and spinach soup
50min
Cream of Asparagus Soup
15min
Asparagus Stem Soup
55min