Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g onions, cut into quarters
- 50 g carrots, peeled and cut into slices (0.5 cm)
- 50 g celery leaves, washed and dried
- 250 g dried lentils
- 1 dried bay leaf
- 1 tbsp vegetable stock paste, homemade
- 1000 g water
- 50 g olive oil
- 200 g fresh spinach leaves, washed and dried
- 160 g rice (cooking time 16 minutes)
- ½ tsp salt (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1887 kJ / 451 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 67.3 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Błonnik
- 10.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Red Lentil Soup
40 min
Curried Lentils
5óra 15p
Spinach potato soup with savoury egg custard
45 min
Vegetable soup, Eggs en cocotte with spinach
1h
Creamy carrot and lentil soup
35min
Cream of chard soup
35min
Greek Lentils and Rice
40 min
Cabbage soup
50min
Spinach, Chickpea and New Potato Soup
35min
Green beans with tomato and parsley
55min
Smooth fennel and carrot soup
40 min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50min