Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g onions, cut into quarters
- 50 g carrots, peeled and cut into slices (0.5 cm)
- 50 g celery leaves, washed and dried
- 250 g dried lentils
- 1 dried bay leaf
- 1 tbsp vegetable stock paste, homemade
- 1000 g water
- 50 g olive oil
- 200 g fresh spinach leaves, washed and dried
- 160 g rice (cooking time 16 minutes)
- ½ tsp salt (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1887 kJ / 451 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 67.3 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Błonnik
- 10.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curried Lentils
5 godz. 15 min
Smooth fennel and carrot soup
40 Min
Sweet Pea and Zucchini Soup
30 Min
Creamy carrot and lentil soup
35 min
Chickpea stew with vegetables and chorizo
45min
Green beans with tomato and parsley
55 min
White Bean Soup
2h 45min
Lentil and Pancetta Stew
1h
One-Pot Barley and Vegetables
1h 10min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50p
Red Lentil Soup
40 Min
Courgette and Carrot Quinoa Salad
1h 35 min