Lentil and spinach soup

Lentil and spinach soup

4.0 45 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • onions cut into quarters
    50 g
  • carrots peeled and cut into slices (0.5 cm)
    50 g
  • celery leaves washed and dried
    50 g
    50 g celery stalks, cut into slices
  • dried lentils
    250 g
  • dried bay leaf
    1
  • vegetable stock paste, homemade
    1 tbsp
    1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
  • water
    1000 g
  • olive oil
    50 g
  • fresh spinach leaves washed and dried
    200 g
    200 g frozen spinach leaves, defrosted and squeezed
  • rice (cooking time 16 minutes)
    160 g
  • salt
    ½ tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 18.8 g
Kalorie 1887 kJ / 451 kcal
Tłuszcz 13.7 g
Błonnik 10.5 g
Węglowodany 67.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...