Smooth fennel and carrot soup
TM31 TM5 TM6

Smooth fennel and carrot soup

4.3 (37 ocen)

Składniki

  • 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
  • 350 g fennel, cut into pieces (2-3 cm)
  • 250 g carrots, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
  • 40 g leek, cut into pieces (2-3 cm)
  • 30 g extra virgin olive oil, plus extra for serving
  • 500 g water
  • 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
  • 1 pinch salt (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
711 kJ / 170 kcal
Białko
6.1 g
Węglowodany
6.1 g
Tłuszcz
13.6 g
Błonnik
4.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy