Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 350 g fennel, cut into pieces (2-3 cm)
- 250 g carrots, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 40 g leek, cut into pieces (2-3 cm)
- 30 g extra virgin olive oil, plus extra for serving
- 500 g water
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
- 1 pinch salt (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 711 kJ / 170 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pea Soup
30min
Smooth cauliflower soup
50min
Sweet Potato Soup with Star Anise
45min
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30min
Asparagus cream soup
30min
Zucchini soup
25 min
Spinach potato soup with savoury egg custard
45min
Curried carrot and ginger soup
40min
Broccoli almond soup
30min
Creamy pea soup
40min
Broccoli soup with sage oil
30min
Carrot Ginger Soup
20min