Creme de abóbora com ravioli

Creme de abóbora com ravioli

4.7 41 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 doses

Składniki

  • chalota
    30 g
  • dente de alho
    1
  • manjericão só as folhas, mais q.b. p/ guarnecer
    2 pés de
  • azeite
    30 g
  • bacon cortado em cubos (1-2 cm)
    100 g
  • abóbora-manteiga cortada em pedaços (2-3 cm)
    400 g
  • batata cortada em pedaços
    100 g
  • água
    800 g
  • caldo de galinha caseiro
    1 ½ c. chá de
    1 ½ cubo de caldo de galinha, esfarelado
  • noz-moscada
    1 - 2 pitadas de
  • sal
    1 - 2 pitadas de
  • pimenta preta
    1 - 2 pitadas de
  • ravioli fresco c/ recheio de queijo
    250 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 404 kcal / 1695 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 1577 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...