Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g chalota
- 1 dente de alho
- 2 pés de manjericão, só as folhas, mais q.b. p/ guarnecer
- 30 g azeite
- 100 g bacon cortado em cubos (1-2 cm)
- 400 g abóbora-manteiga cortada em pedaços (2-3 cm)
- 100 g batata cortada em pedaços
- 800 g água
-
1 ½
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 ½ cubo de caldo de galinha esfarelado - 1 - 2 pitadas de noz-moscada
- 1 - 2 pitadas de sal
- 1 - 2 pitadas de pimenta preta
- 250 g ravioli fresco c/ recheio de queijo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1695 kJ / 404 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 1577 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de brócolos com croutons
1h
Creme de batata-doce e leite de coco
45min
Sopa de batata com caril
35min
Sopa de milho
50min
Sopa de brócolos e gorgonzola com croutons integrais
40min
Sopa de alho-francês com croutons
55min
Creme de batata-doce
40min
Creme de abóbora e hortelã
40min
Creme de abóbora e tomate
35min
Creme de abóbora e camarão
55min
Sopa cremosa de ervilhas
40min
Sopa marroquina de cenoura
40min