
Urządzenia i Akcesoria
Creme de abóbora com ravioli
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 doses
Składniki
-
chalota30 g
-
dente de alho1
-
manjericão só as folhas, mais q.b. p/ guarnecer2 pés de
-
azeite30 g
-
bacon cortado em cubos (1-2 cm)100 g
-
abóbora-manteiga cortada em pedaços (2-3 cm)400 g
-
batata cortada em pedaços100 g
-
água800 g
-
caldo de galinha caseiro1 ½ c. chá de
-
noz-moscada1 - 2 pitadas de
-
sal1 - 2 pitadas de
-
pimenta preta1 - 2 pitadas de
-
ravioli fresco c/ recheio de queijo250 g
Wartości odżywcze na 1 dose
Kalorie
404 kcal /
1695 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
30 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
1577 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Fácil ou Criativo
60 Przepisów
Portugalia
Portugalia