Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 takjes verse peterselie, enkel de blaadjes
- 220 g uien, gehalveerd
- 1 - 2 teentjes knoflook
- 45 g extra vergine olijfolie
- 1000 g schoongemaakte mosselen
- 150 g droge witte wijn
- 1 snuifje zout
- 1 snuifje gemalen peper
- 100 g lichte room (ong. 18% vet)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 935 kJ / 223 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Mosselen in kruidige tomatensaus
45 min
Warme spruitjessalade met mango, avocado en gepocheerde eieren
55min
Pizza met rode pepersaus, spinazie en ei
1h 45 min
Asperges en zalm met Hollandaisesaus
Brak ocen
Mosselen met basilicum, amandelen en boter
40 min
Frittata met gestoomde aardappelen
1h 15 min
Venkelsapje
10min
Kruiden- en citroenzout
1h
Lamslende met roze pepersaus
45 min
Varkenshaasje met mosterdsaus
30 min
Penne met mosselen
1 godz. 5 min
Groene pepersaus
20 min