![Trenzas malteadas de semillas de amapola Trenzas malteadas de semillas de amapola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/cdc7777e-4e46-4a46-ad4f-add2752e3627/Derivates/cf80f271-fe66-44e2-9a5a-03006ca5ef35.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 150 g de agua fría
- 1 trozo de levadura prensada fresca del tamaño de un guisante (1 g)
- 150 g de harina de fuerza
Masa principal
- 1 cucharadita de aceite
- 150 g de agua fría
-
10
g de sirope de cebada malteada
lub 10 g de miel - 5 g de levadura prensada fresca
- 360 g de harina de fuerza
- 10 g de mantequilla
- 2 cucharaditas de sal (10-12 g)
- 10 cucharaditas de semillas de amapola
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 900 kJ / 215 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 38.7 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 468.8 mg
Alternatywne przepisy
Bollos de espelta malteados con semillas de amapola y sésamo
14 godz. 30 min
Mezcla de especias para panes rústicos
5 Min
Mini baguettes rústicas
16h 30min
Baguettes parisiennes
15h 30min
Triángulos de bretzel
3klst
Fougasse con masa madre
14 godz. 30 min
Pan Venecia
17h 10min
Gougères
40 min
Corona trenzada dulce de espelta blanca
4h
Pan rústico suizo (larga fermentación)
25 godz. 20 min
Panecillos de leche
4h 30min
Pan trenzado judío (Challah) - Israel
2h