Bundt cake de mantequilla con nueces pacanas

Bundt cake de mantequilla con nueces pacanas

3.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 rebanadas

Składniki

Bundt cake
  • espray antiadherente
  • 200 g leche
  • 15 g de zumo de limón
  • 340 g de harina de repostería
  • ¼ de cucharadita de bicarbonato
  • ½ cucharadita de sal
  • 80 g de nueces pecanas
  • 200 g de mantequilla a temperatura ambiente (en trozos)
  • 240 g de azúcar
  • 3 huevos
  • 1 yema de huevo
Glaseado
  • 150 g de azúcar glas
  • 1 cucharadita de frambuesas liofilizadas
  • 30 g de clara de huevo
  • 1 punta de cuchillo de colorante alimentario violeta
  • 1 punta de cuchillo de colorante rosa
  • 10 g de zumo de limón

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 rebanada

Sód 156.2 mg
Białko 5.6 g
Kalorie 1788 kJ / 427 kcal
Tłuszcz 20.6 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 9.8 g
Węglowodany 56.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...