Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema inglesa
- 1 vaina de vainilla
- 500 g de nata
- 8 yemas de huevo
- 60 g de azúcar
- agua caliente para la bandeja
Cobertura de caramelo
- 150 g de azúcar
- 1015 g de agua
- ½ cucharadita de zumo de limón
- 1 cucharada de vinagre
- 300 g de frutos rojos frescos variados
- hojas de menta fresca para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1607 kJ / 384 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.7 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 36 mg
Alternatywne przepisy
Crème brûlée de chocolate blanco
3 godz. 15 min
Salsa de caramelo al café
45 min
Solomillo de cerdo Wellington con duxelle de guisantes
1h 15min
Tarta de lima-limón y ciruelas
2 godz. 30 min
Selva negra in a jar
1h
Glorias
1h 30 min
Clafoutis de ciruelas
1h 15min
Rolls con fresas
2 Std. 50 Min
Crujiente de manzana
6 Std.
Crema de mascarpone con manzanas caramelizadas
30 min
Tarta de crema pastelera y fresas
2h 15 min
Flan de queso cremoso
5 Std. 50 Min