Crema inglesa con cobertura rota de caramelo

Crema inglesa con cobertura rota de caramelo

4.5 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 raciones

Składniki

Crema inglesa
  • vaina de vainilla
    1
  • de nata
    500 g
  • yemas de huevo
    8
  • de azúcar
    60 g
  • agua caliente para la bandeja
Cobertura de caramelo
  • de azúcar
    150 g
  • de agua
    1015 g
  • de zumo de limón
    ½ cucharadita
  • de vinagre
    1 cucharada
  • de frutos rojos frescos variados
    300 g
  • hojas de menta fresca para decorar

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 384 kcal / 1607 kJ
Białko 3.7 g
Tłuszcz 26.8 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 15.7 g
Sód 36 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...