Urządzenia i Akcesoria
Bruschetta z duszonymi pomidorami; Jajka na miękko
Składniki
Jajka na miękko
-
400 g wody o temperaturze pokojowej
-
4 jajka rozmiar M (53-63 g), schłodzone
Duszone pomidory
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
400 g pomidorów, dojrzałych, bez skórki, pokrojonych w 1 cm kostkę400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 łyżeczka mieszanych ziół, suszonych
-
½ łyżeczki cukru
-
¼ - ½ łyżeczki soli plus do oprószenia
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus do oprószenia
-
4 kromki chleba
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa botwinka; Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami i szparagami
45 min
Kompot wiśniowy (w słoikach na zimę)
50 min
Bruschetta z pomidorami i mozzarellą
25 min
Spaghetti arrabiata z tuńczykiem
30 min
Szparagi z ziemniakami; Sos holenderski
45 min
Zupa krem z batatów i cukinii; Bułki na parze z szarpanym kurczakiem
1 godz. 5 min
Pełnoziarniste bułeczki bao z pikantnymi krewetkami i świeżymi warzywami
1 godz. 50 min
Łosoś z warzywami; Sos holenderski
40 min
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50 min
Szparagi (sous-vide) z jajkami w koszulkach (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 10 min
Filet z białej ryby (sous-vide) z pieczonymi warzywami (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Grzanki z salsą pomidorową, awokado i jajkiem na miękko
25 min