Urządzenia i Akcesoria
Plant-based béchamel sauce
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 portions
Składniki
-
plant-based milk of choice500 g
-
gluten free cornflour50 g
-
vegan butter (see Tips)30 g
-
nutritional yeast (see Tips)2 tbsp
-
salt½ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
2.9 g
Kalorie
551.7 kJ /
131.4 kcal
Tłuszcz
6.9 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
15.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vegan butter
8 godz. 5 min
Vegan Pesto
10 min
Sage and buckwheat stuffing balls
1 godz. 10 min
Burmese chickpea tofu with spicy dipping sauce
1 godz. 30 min
Lupini cheese
3 godz. 20 min
Vegan carrot cake with orange frosting
2 godz. 5 min
Sweet potato lasagne
1 godz. 20 min
Vegan moussaka
1 godz. 50 min
Vegan custard
15 min
Cashew cheddar cheese
3 godz. 10 min
Plant-based parmesan
5 min
Dairy free béchamel
10 min