Plant-based béchamel sauce

Plant-based béchamel sauce

4.1 26 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 portions

Składniki

  • plant-based milk of choice
    500 g
  • gluten free cornflour
    50 g
  • vegan butter (see Tips)
    30 g
  • nutritional yeast (see Tips)
    2 tbsp
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 2.9 g
Kalorie 551.7 kJ / 131.4 kcal
Tłuszcz 6.9 g
Błonnik 1.4 g
Węglowodany 15.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...