Plant-based béchamel sauce

Plant-based béchamel sauce

4.1 23 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 portions

Składniki

  • plant-based milk of choice
    500 g
  • gluten free cornflour
    50 g
  • vegan butter (see Tips)
    30 g
  • nutritional yeast (see Tips)
    2 tbsp
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 131.4 kcal / 551.7 kJ
Białko 2.9 g
Tłuszcz 6.9 g
Węglowodany 15.1 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...