Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 540 g di acqua
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di origano secco
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 30 g di succo di limone
- 4 fette di pesce spada, lavate e asciugate (800 g circa)
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 7657 kJ / 1830 kcal
- Białko
- 158.1 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 132.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Salmone al cartoccio
35 Min
Bocconcini di salmone al vino bianco
30 min
Pesce spada alla ghiotta
40 min
Pesce spada all'arancia
40 min
Spigole all'acqua pazza
30 min
Tonno aromatizzato al profumo di limone
35 Min
Involtini di pesce spatola con crema di pomodorini e menta
1j
Filetti di merluzzo con battuto di olive verdi
45 Min
Pesce spada con marinata alle erbe e julienne di finocchi
1h 10 min
Dentice agli agrumi
45 Min
Spada alle erbe con olive
40 min
Pesce spada agrumato
35 Min