Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 540 g di acqua
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di origano secco
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 30 g di succo di limone
- 4 fette di pesce spada, lavate e asciugate (800 g circa)
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 7657 kJ / 1830 kcal
- Białko
- 158.1 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 132.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Tonno aromatizzato al profumo di limone
35 Min
Tagliolini con pesce spada alla mediterranea
20 Min
Triglie in salsa piccante
30 Min
Spigole all'acqua pazza
30 Min
Spada alle erbe con olive
40min
Pesce spada con marinata alle erbe e julienne di finocchi
1 Std. 10 Min
Sarde a beccafico
35 Min
Filetti di orata allo zenzero al cartoccio
55min
Pesce spada all'arancia
40min
Pesce spada agrumato
35 Min
Involtini di pesce spada alla pantesca
1h
Pennette con spada e melanzane
50min