Penne risottate broccoli, salsiccia e olive

Penne risottate broccoli, salsiccia e olive

3.7 168 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di scalogno
    30 g
  • peperoncino rosso piccante senza semi
    1
    1 pizzico di peperoncino piccante in polvere
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di salsiccia spellata e a pezzi (2-3 cm)
    280 g
  • olive verdi denocciolate a metà
    8
  • olive nere denocciolate a metà
    8
  • di sale
    1 ½ cucchiaino
  • di acqua
    700 g
  • di pasta secca tipo penne di ottima qualità
    350 g
  • di cimette di broccoli a metà
    300 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 620.3 kcal / 2595.4 kJ
Białko 24.8 g
Tłuszcz 25.5 g
Węglowodany 73.8 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 6.6 g
Sód 1560.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...