Torta salata bietole e uova

Torta salata bietole e uova

4.5 14 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
8 pezzi

Składniki

Impasto
  • 150 g di latte
  • 5 g di lievito di birra disidratato
  • 1 cucchiaio zucchero
  • 280 g farina tipo 0 (12% di contenuto proteico)
  • 55 g di burro a pezzi
  • 1 tuorlo d'uovo
  • 1 cucchiaino di sale
Ripieno
  • 400 g di acqua temperatura ambiente
  • 4 uova fredde
  • 500 g di bietole, le foglie a pezzi
  • 60 g di cipollotto a fettine
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino di sale
  • 30 g di erbe aromatiche fresche miste (erba cipollina, prezzemolo, aneto, dragoncello), solo foglie
  • 150 g di formaggio fresco spalmabile
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 1 uovo sbattuto

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 430 mg
Białko 10.5 g
Kalorie 1512.5 kJ / 361.5 kcal
Tłuszcz 19.9 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 9.1 g
Węglowodany 37.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...