Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 150 g di latte
- 5 g di lievito di birra disidratato
- 1 cucchiaio di zucchero
- 280 g di farina tipo 0 (12% di contenuto proteico)
- 55 g di burro a pezzi
- 1 tuorlo d'uovo
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 400 g di acqua temperatura ambiente
- 4 uova fredde
- 500 g di bietole, le foglie a pezzi
- 60 g di cipollotto a fettine
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 30 g di erbe aromatiche fresche miste (erba cipollina, prezzemolo, aneto, dragoncello), solo foglie
- 150 g di formaggio fresco spalmabile
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- 1 uovo sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1512.5 kJ / 361.5 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 37.4 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 430 mg
Alternatywne przepisy
Tortini di cavolfiore e formaggio
35 Min
Riso in torta verde
1j 30 menit
Quiche radicchio e bietole
1 Std. 15 Min
Torta salata pasquale
2j
Torta salata agli spinaci
1j 30 menit
Scarpazza sarzanese
2j 30 menit
Torta alle bietole
3sa
Quiche pomodorini, ricotta e spinaci (TM6)
1j 30 menit
Torta di bietole e pecorino in padella
1j 20 menit
Torta salata porri e bietole
1j 30 menit
Quiche di spinaci e speck
2j
Gnocchi al pesto di broccoli e basilico di Mattia Poggi
3h 30min