Tramezzini al pesto di spinaci

Tramezzini al pesto di spinaci

4.8 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
6 porzioni

Składniki

  • 200 g di acqua
  • 70 g di burro a pezzi
  • 500 g di farina manitoba
  • 10 g di lievito di birra fresco
  • 1 cucchiaino di zucchero
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 150 g di foglie di spinaci freschi lavate
  • 1 spicchio di aglio
  • 50 g di anacardi tostati, non salati
  • 120 g di olio extravergine di oliva
  • 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • insalata a piacere
  • verdure miste (es cetriolo, peperone rosso e giallo, zucchine, olive...)
  • 1 - 2 uova sode, a fette

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 506 mg
Białko 17 g
Kalorie 2801 kJ / 669 kcal
Tłuszcz 38 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Węglowodany 64 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...