Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di acqua
- 70 g di burro a pezzi + q.b.
- 500 g di farina manitoba + q.b.
- 10 g di lievito di birra fresco
- 1 cucchiaino di zucchero
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 150 g di foglie di spinaci freschi, lavate
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di anacardi tostati, non salati
- 120 g di olio extravergine di oliva
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
- insalata, a piacere
- verdure miste (es cetriolo, peperone rosso e giallo, zucchine, olive...)
- 1 - 2 uova sode, a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2801 kJ / 669 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 506 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli burger con insalata di ravanelli (vegan)
1h 30min
Risotto spinaci e piselli
35 Min
Fagioli di soia alla mediterranea (vegan)
30min
Pesto di rucola e avocado
15min
Pesto di prezzemolo
10 min
Piadina sfogliata (1 porzione)
40min
Pesto di zucchine, pistacchi e basilico
10 min
Pesto di rucola
10 min
Risotto rabarbaro, zenzero e limone
35 Min
Crema di riso
10 min
Piadina romagnola
15min
Pesto radicchio e noci
10 min