Polpette di pane e seitan con cipolle stufate

Polpette di pane e seitan con cipolle stufate

4.9 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porzioni

Składniki

Polpette
  • 100 g di zucchine a pezzi
  • 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate le foglioline lavate
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 100 g di seitan a pezzi
  • 100 g di formaggio fresco spalmabile di mandorla
  • 50 g di farina di mais
  • 50 g di farina di grano saraceno
  • 100 g di pane bianco in cassetta a pezzi
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 cucchiaino di curcuma in polvere
Cipolle stufate
  • 400 g di cipolle dorate in quarti
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
    ½ dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • 250 g di passata di pomodoro
  • 100 g di acqua

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 14.9 g
Kalorie 1916 kJ / 458 kcal
Tłuszcz 24.5 g
Błonnik 4.1 g
Węglowodany 47.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...