Menù: Spezzatino e polenta, torta alle nocciole (Bimby Friend)

Menù: Spezzatino e polenta, torta alle nocciole (Bimby Friend)

4.1 12 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porzioni

Składniki

  • di acqua
    1600 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di olio extravergine di oliva
    1 cucchiaio
  • di farina di mais
    400 g
  • di zucchero
    120 g
  • di nocciole tostate
    200 g
  • di burro a pezzi
    100 g
  • di olio di nocciole
    1 cucchiaio
    1 cucchiaio di olio di oliva
  • uova
    3
  • di latte intero
    160 g
  • di farina
    230 g
  • di lievito in polvere per dolci
    1 bustina
  • di carne di manzo a cubetti (2 cm circa)
    700 g
  • di cipolla a pezzi (3 cm)
    140 g
  • di sedano a pezzi (3 cm)
    100 g
  • spicchio di aglio
    ½
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di burro
    40 g
  • di vino rosso
    100 g
  • di concentrato di pomodoro
    30 g
  • di carote a rondelle o a pezzi (2 cm)
    200 g
  • foglie di alloro fresche
    2
  • di timo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    1 rametto
  • di brodo di carne
    250 g
  • di sale
    1 cucchiaino raso

Wartości odżywcze na 4 porzioni

Kalorie 6542 kcal / 27372 kJ
Białko 270.4 g
Tłuszcz 323.9 g
Węglowodany 678.2 g
Błonnik 36.7 g
Tłuszcz nasycony 86.6 g
Sód 835.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...