Orata sottovuoto agli agrumi con gamberi in salsa

Orata sottovuoto agli agrumi con gamberi in salsa

4.3 36 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 porzioni

Składniki

  • 1700 g di acqua
  • 30 g di succo di limone
  • 2 filetti di orata senza pelle e puliti (140 g l'uno)
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • ½ limone solo la scorza (senza la parte bianca) + q.b.
    ½ arancia, solo la scorza (senza la parte bianca) + q.b.
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
  • 2 pizzico di sale
  • 1 spicchio di aglio
  • 80 g di gamberetti freschi piccoli, puliti
    80 g di gamberi congelati, piccoli, decongelati
  • 30 g di vino bianco
  • 20 g di burro
  • 20 g di farina tipo 00
  • prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 36.9 g
Kalorie 2037 kJ / 487 kcal
Tłuszcz 34.1 g
Błonnik 0.6 g
Węglowodany 8.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...