Wersje kompatybilne
Antonio Bachour: Crème brûlée et fruits tropicaux (métrique)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse de vanille
- 170 g de sucre, et un peu plus pour saupoudrer
- 910 g de crème à fouetter
- 8 jaunes d'œufs de gros calibre
- fruits tropicaux frais (par exemple, mangues, kiwis, papayes), en cubes, pour décorer
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1556 kJ / 372 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 38 mg
Alternatywne przepisy
Quatre-quarts à l'écorce de citron
1 Std. 50 Min
Couronne de Pavlova au coulis de framboise, figues et grenade
6 Std.
Pizza à la mozzarella de noix de cajou (Matthew Kenney)
Brak ocen
Éplucheur Carottes rôties au thym et à la menthe
30 Min
Crème fouettée
10 Min
Curd aux baies
20 Min
Antonio Bachour: Tartelettes au pudding chocolat caramel (métrique)
6 Std. 10 Min
Tarte à la crème aux bananes avec croûte en gaufrette (Métrique)
1 godz. 35 min
Saumon, sauce hollandaise au citron avec asperges et riz (Métrique)
45 Min
Tarte aux pacanes à l'érable
1 Std. 15 Min
Muffins aux dattes et à la cassonade
1 Std. 15 Min
Mousse de fruits rouges (TM6 Metric)
10 Min