![Ciabattines Ciabattines](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8ba87e0c-17a2-47ea-b165-c389be60ee40/Derivates/bb3ab0fa-43a1-46f8-a16d-c70ccbf6aa68.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- de l'huile d'olive extra vierge, pour graisser
-
¾
c. à café de levure déshydratée
lub 7 g de levure fraîche, émiettée - 5 g de sucre
- 1620 g d'eau
-
395
g de farine à pain
lub de farine manitoba - 260 g de farine pour pâtes (voir conseil)
- 12 g de sel
- 1 - 2 c. à soupe de semoule fine, pour saupoudrer
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 2581 kJ / 671 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 127 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits cacahuètes aux pépites de chocolat
50min
Pain complet, tartinade et boulettes de poulet
Brak ocen
Vin chaud
15 min
Bûche de Noël 'Forêt noire'
1 Std. 30 Min
Biscuits d'avoine sur bâtonnets
1 Std. 30 Min
Biscuits au beurre
50min
Pain de campagne
2 Std.
Pain de mie
3 Std.
Charlotte au chocolat et à la banane
24h
Pâte de base pour pain
24h 5min
Ketchup de tomates
1 Std. 15 Min
Pain aux cinq graines
50min