Petits choux arc-en-ciel

Petits choux arc-en-ciel

3.0 2 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
36 morceaux

Składniki

Pâte à choux
  • d'eau
    155 g
  • de beurre non salé ramolli
    85 g
  • de sucre
    2 c. à thé
  • de sel de mer
    1 pincée
  • de farine tout usage
    115 g
  • œufs de gros calibre
    3
Remplissage
  • de fraises lyophilisées
    30 g
  • de sucre à glacer
    45 g
  • de crème à fouetter 35 % M.G.
    340 g
Glaçage
  • colorant alimentaire aux couleurs de l'arc-en-ciel, par exemple le rouge, l'orange, le jaune, le vert, le bleu, l'indigo, le violet
  • de sucre à glacer
    255 g
  • eau pour le glaçage
  • vermicelles de couleur (facultatif)

Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 102.2 kcal / 427.5 kJ
Białko 1.3 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 11.2 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Sód 15.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...