Petits choux arc-en-ciel

Petits choux arc-en-ciel

3.0 2 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
36 morceaux

Składniki

Pâte à choux
  • 155 g d'eau
  • 85 g de beurre non salé ramolli
  • 2 c. à thé de sucre
  • 1 pincée de sel de mer
  • 115 g de farine tout usage
  • 3 œufs de gros calibre
Remplissage
  • 30 g de fraises lyophilisées
  • 45 g de sucre à glacer
  • 340 g de crème à fouetter 35 % M.G.
Glaçage
  • colorant alimentaire aux couleurs de l'arc-en-ciel, par exemple le rouge, l'orange, le jaune, le vert, le bleu, l'indigo, le violet
  • 255 g de sucre à glacer
  • eau pour le glaçage
  • vermicelles de couleur (facultatif)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 morceau

Sód 15.5 mg
Białko 1.3 g
Kalorie 427.5 kJ / 102.2 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 11.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...