Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse de vanille
- 45 g de sucre
- 570 g de crème à fouetter 33%-35% M.G.
- 30 g de lait écrémé en poudre instantané
- ⅛ c. à thé de sel
- 285 g de lait entier
- 4 jaunes d'œufs provenant d'oeufs de gros calibre
- 30 g de sucre inverti
- 1 c. à thé d'extrait naturel de vanille
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1425 kJ / 340.6 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 30.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 97.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meringues fantômes
12h 25min
Quatre-quarts à l'écorce de citron
1 Std. 50 Min
Crème brûlée cuite à la vapeur (Métrique) (TM6)
4 Std. 45 Min
Sucre inverti
4 Std. 20 Min
Poitrine de dinde Sous vide
Brak ocen
Crème fouettée
10 Min
Barres Nanaimo
3h 5 min
Soupe aux pois
2 Std. 10 Min
Poudings au caramel anglais (Sticky Toffee Puddings) (Métrique) (TM6)
1 Std.
Tarte au sucre
45 Min
Pain blanc de Terre-Neuve et toutons (pains frits)
4h 40min
Limonade maison (TM5/6 Metric)
10 Min