Crème glacée double vanille

Crème glacée double vanille

3.5 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz.
8 portions

Składniki

  • gousse de vanille
    1
  • de sucre
    45 g
  • de crème à fouetter 33%-35% M.G.
    570 g
  • de lait écrémé en poudre instantané
    30 g
  • de sel
    ⅛ c. à thé
  • de lait entier
    285 g
  • jaunes d'œufs provenant d'oeufs de gros calibre
    4
  • de sucre inverti
    30 g
  • d'extrait naturel de vanille
    1 c. à thé

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 340.6 kcal / 1425 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 30.1 g
Węglowodany 13.7 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 18.2 g
Sód 97.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...