Crème glacée double vanille

Crème glacée double vanille

3.7 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz.
8 portions

Składniki

  • 1 gousse de vanille
  • 45 g de sucre
  • 570 g de crème à fouetter 33%-35% M.G.
  • 30 g de lait écrémé en poudre instantané
  • ⅛ c. à thé de sel
  • 285 g de lait entier
  • 4 jaunes d'œufs provenant d'oeufs de gros calibre
  • 30 g de sucre inverti
  • 1 c. à thé d'extrait naturel de vanille

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 97.6 mg
Białko 4.6 g
Kalorie 1425 kJ / 340.6 kcal
Tłuszcz 30.1 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 18.2 g
Węglowodany 13.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...