Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g dried ditalini pasta (cooking time 10 minutes)
- 100 g shallots, halved
-
50
g pork belly, boned, skinless, cubed
lub bacon lardons - 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 80 g extra virgin olive oil, plus extra for serving
- 60 g carrot, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 50 g celery, cut in pieces (2 cm)
- 520 g tinned borlotti beans (drained weight)
-
400
g tinned chopped tomatoes
lub 400 g plum tomatoes, peeled, cut in pieces (2 cm) - 1200 g water
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
- 3 tsp fine sea salt
- 4 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1824.6 kJ / 436.5 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 66.5 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 15.3 g
- Sód
- 580.1 mg
Alternatywne przepisy
Beef, Ale and Dumpling Stew
1h 55min
Broccoli and Ham Pasta Bake
1h 10 min
Chicken Étouffée
45 min
Ham Hock Potato Bake
35 min
Greek Style Pork Stew
30 min
Creamy Chicken and Chorizo Pasta
30 min
Chicken, Basil and Roasted Red Pepper Spaghetti
35 min
Chilli Con Carne
35 min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30 min
Creamy Mustard Chicken Stew
40 min
Chicken and Chorizo Hotpot
45 min
Smoky Pork and Beans
3 Std.