Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g dried ditalini pasta (cooking time 10 minutes)
- 100 g shallots, halved
-
50
g pork belly, boned, skinless, cubed
lub bacon lardons - 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 80 g extra virgin olive oil, plus extra for serving
- 60 g carrot, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 50 g celery, cut in pieces (2 cm)
- 520 g tinned borlotti beans (drained weight)
-
400
g tinned chopped tomatoes
lub 400 g plum tomatoes, peeled, cut in pieces (2 cm) - 1200 g water
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
- 3 tsp fine sea salt
- 4 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1824.6 kJ / 436.5 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 66.5 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 15.3 g
- Sód
- 580.1 mg
Alternatywne przepisy
Ham and Leek Pasta Sauce
30min
Creamy Chicken and Chorizo Pasta
30min
Chicken Caprese Pasta Salad
25min
Prawn and Chorizo Paella
45min
Spicy Sausage Farfalle with Sun-dried Tomatoes and Olives - Farfalle con salsiccia piccante, pomodori secchi e olive
1h
Chicken, Basil and Roasted Red Pepper Spaghetti
35min
Smoky Pork and Beans
3h
Glazed Gammon, Dauphinoise Potatoes and Green Beans
2h 10min
Beef Goulash with Bread Dumplings and Red Cabbage
1h 40min
Quick Gyros with Tzatziki
15min
Sausage Meatballs with Butternut Squash & Potatoes
1h 10min
Chicken Breasts Pizzaiola with Celeriac and Potato Purée
1h