Pasta with Pork and Beans

Pasta with Pork and Beans

3.0 3 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
8 portions

Składniki

  • dried ditalini pasta (cooking time 10 minutes)
    400 g
  • shallots halved
    100 g
  • pork belly, boned, skinless cubed
    50 g
    bacon lardons
  • fresh rosemary leaves only
    2 sprigs
  • extra virgin olive oil plus extra for serving
    80 g
  • carrot peeled, cut in pieces (2 cm)
    60 g
  • celery cut in pieces (2 cm)
    50 g
  • tinned borlotti beans (drained weight)
    520 g
  • tinned chopped tomatoes
    400 g
    400 g plum tomatoes, peeled, cut in pieces (2 cm)
  • water
    1200 g
  • vegetable stock cube (for 0.5 l)
    1
  • fine sea salt
    3 tsp
  • ground black pepper
    4 pinches

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 580.1 mg
Białko 15.8 g
Kalorie 1824.6 kJ / 436.5 kcal
Tłuszcz 12.8 g
Błonnik 15.3 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Węglowodany 66.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...