Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g onions, quartered
- 50 g red peppers, cut in pieces
- 100 g tinned chopped tomatoes
- 30 g olive oil
- 1 garlic clove
- 2 fish stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
- ¼ tsp fine sea salt, or to taste
- 2 pinches ground pepper
- 1 dried bay leaf
- 250 g long grain rice
- 900 g water
- 300 g fresh spinach leaves
- 500 g cod fillets, skinless
- 400 g tinned kidney beans, rinsed and drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1055 kJ / 252 kcal
- Białko
- 22.8 g
- Węglowodany
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Salmon with Spinach, Tomatoes and Lentils
40 min
Steamed Hake with 7 Colour Rice
1h
Salmon and Asparagus Rice Salad
40 min
Haddock and Potato Traybake with Steamed Vegetables
45 min
Veracruz Fish
30 min
Creamed Cod
45 min
Pollock with Potatoes, Savoy Cabbage and Citrus Sauce
1h
Haddock Crumble with Tomatoes and Peppers
45 min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30 min
Tomato and Haddock Rice
50 min
Bean Casserole with Fresh Tuna
40 min
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55 min