Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g onions, quartered
- 50 g red peppers, cut in pieces
- 100 g tinned chopped tomatoes
- 30 g olive oil
- 1 garlic clove
- 2 fish stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
- ¼ tsp fine sea salt, or to taste
- 2 pinches ground pepper
- 1 dried bay leaf
- 250 g long grain rice
- 900 g water
- 300 g fresh spinach leaves
- 500 g cod fillets, skinless
- 400 g tinned kidney beans, rinsed and drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1055 kJ / 252 kcal
- Białko
- 22.8 g
- Węglowodany
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Poached Cod with Leek Sauce, Steamed Carrots and Basmati Rice
40 min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Chicken Curry with Spinach
1h 5 min
Trapanese Couscous with Fish, Tomatoes and Almonds - Couscous alla trapanese con pesce, pomodori e mandorle
1h
Chickpea Stew with Vegetables
50 min
Veracruz Fish
30 min
Haddock and Potato Traybake with Steamed Vegetables
45 min
Salt Cod with Spinach and Chickpeas
45 min
Tomato and Haddock Rice
50 min
Seafood Stew with Coconut Milk
35 min
Tuna, Courgette and Red Pepper Lasagne
35 min
Smoked Salmon and Courgette Pasta
35 min