Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g extra virgin olive oil
- 30 g red wine vinegar
- 2 tsp Dijon mustard
- ¾ tsp fine sea salt
- 3 pinches ground black pepper
- 200 g fresh watercress
- 4 sea bass fillets, skin on (approx. 90 g each)
- 1 tsp extra virgin olive oil
- 500 g water
- 180 g couscous
- 2 ½ oranges, 2 peeled, pith removed, cut in pieces (2 cm), 30 g juice and finely grated zest of ½
- 20 g toasted pine nuts (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2525 kJ / 604 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 31 g
Alternatywne przepisy
Steamed smoked haddock with new potatoes and spinach
45 min
Cod with citrus butter
50 min
Pasta with Prawns, Courgettes and Lemon
30 min
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35 min
Pea and Ginger Soup, Lemon Salmon with Broccoli and Potatoes
45 min
Salmon Fillets with Salsa Verde
30 min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1h
Trout with Pesto, Tomatoes and Vegetables
45 min
Smoked Salmon, Avocado and King Prawn Salad
20 min
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
1h
Potted Eggs with Spinach and Bacon
30 min
Salmon and Couscous Parcels with Sun-dried Tomatoes
35 min