Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g extra virgin olive oil
- 30 g red wine vinegar
- 2 tsp Dijon mustard
- ¾ tsp fine sea salt
- 3 pinches ground black pepper
- 200 g fresh watercress
- 4 sea bass fillets, skin on (approx. 90 g each)
- 1 tsp extra virgin olive oil
- 500 g water
- 180 g couscous
- 2 ½ oranges, 2 peeled, pith removed, cut in pieces (2 cm), 30 g juice and finely grated zest of ½
- 20 g toasted pine nuts (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2525 kJ / 604 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 31 g
Alternatywne przepisy
Honey and Soy Cod with Rice and Vegetables
55 Min
Salmon Fillets with Salsa Verde
30min
Steamed smoked haddock with new potatoes and spinach
45min
Salmon with Spinach, Tomatoes and Lentils
40 min
Carrot and Coriander Soup
25min
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35min
Rice with Cod, Kidney Beans and Spinach
30min
Fish with Mixed Pepper Couscous
40 min
Brodet (Fish stew)
1 godz. 15 min
Poached Cod with Leek Sauce, Steamed Carrots and Basmati Rice
40 min
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
1hod.
Puy Lentil and Sausage Casserole
45min